Een hoop te vertellen...
Door: Roompje
Blijf op de hoogte en volg Romy
13 Februari 2010 | Gambia, Kololi
Om te beginnen, jullie kunnen op de foto's zien dat we hier prima verzorgd worden alle mensen van de restaurants zorgen goed voor ons. Bij Arican queen krijgen we zelfs 10 procent korting omdat ze het zo gaaf vinden dat we vrijwillgerswerk doen, en op school word er ook goed voor ons gezorgd!
We lijken wel een stel beroemdheden hier, niet alleen gambianen die ons (soms echt en soms niet) herkennen maar ook nederlanders, die horen dat we nl spreken en dan meteen een praatje aanknopen en willen weten wat we doen. En dan willen natuurlijk de engelse en de finse toeristen dat ook graag weten. Laatst werden we verblijd met een man die voor ons liedjes van de CATS zong terwijl we aan het eten waren.. hmmm jaaa... of we daar nou op zitten te wachten?
Er zitten ook heel wat nederlanders in ons hotel, een van hen zien we vaak op het strand in een string (een man ongeveer jou leeftijd pap) ;) en de andere nederlanders spreken vloeiend engels maar niet heus. Zo was er een stel, moeder en dochter, dat gambiaanse jurken wilden laten maken het dialoog ging als volgt:
Hello we want a dress en een rok...
Man: What dou yo mean with rok?
Yes with a rits.. We also have the stof al gekocht.
Lidy en ik bescheurde ons achter de bosjes hahahahahahhaha.
Op school gebeuren er ook geweldige dingen, we helpen alle klassen met posters en hebben vrijdag papieren mutsen met de klas van Mary gemaakt. Geweldig!!! we hebben vrijdag ook kennis gemaakt met een superdikke spin in een van onze posters IEHL!!!
Vrijdag zijn we in uniform naar school gegaan omdat de gambianen vrijdags altijd op hun mooist gekleed gaan konden wij neit achterblijven.
We kopieeren verschillende dingen voor de klassen en de clinic want dat is voor hun nog steeds een wonder.
De clinic is ook wat drukker, kindjes die kraaltjes of fruit in hun neus stoppen moeten natuurlijk ook worden geholpen en er komen regelmatig zwangere vrouwen voor een check up.
Natuurlijk denken we goed om niels, we verwennen hem niet te veel maar af en toe wel hoor Jan en Didy, we zorgen ervoor dat niemand jouw bumpstertje meeneemt!! Vrijdag heeft hij onze hagelslag in onze schooltas ontdekt en hij zat met zijn hele gezicht onder de hagelslag. Lekker ventje!
We zijn net terug van een waardeloze voetbalwedstrijd in het stadion! hahahah maar evengoed weer een mooi dagje.
Onze 3de week is alweer 2 weken aan de gang dus de tijd gaat snel!
Geniet lekker van de carnaval en anders van het weer! en tot de volgende keer..
Liefs!!
14 Februari 2010 - 17:11
Loes&Den:
Klinkt allemaal weer super schat, wij zijn jaloerssss!! X -
15 Februari 2010 - 10:24
Aag En Wil:
He Romy, gisteren bij Tiny geweest nog voor haar verjaardag. Die was toen net je verhaal aan het lezen op haar supersonische computertje. Meid wat ben ik trots op je. Als ik je verhalen lees lijkt het allemaal een lolletje maar dat zal wel niet. Ik wou je even laten weten dat ik je nu ook weer ga volgen. Dikke zoen en veel succes. Aag